Orgelkring Midden-Brabant


Actueel

Op deze pagina vindt u eerst het nieuws dat voor u persoonlijk urgent kan zijn, zoals annuleringen van concerten of andere evenementen, wijzigingen van de aanvangstijden, wegomleidingen, etc. Verder wordt op deze pagina aandacht besteed aan de eerstvolgende muzikale evenementen van de Orgelkring-MB. Tenslotte biedt deze pagina de mogelijkheid om kort terug te blikken op recente ervaringen.


Actueel

Eerstvolgende concerten

Recente ervaringen

Eerstvolgende concerten

In de maand juni presenteert de stadsorganist Rob Nederlof in de Heuvelse kerk in de serie Zomerse Zaterdagmuziek weer een viertal bijzondere concerten, te weten op zaterdag 1, 8, 15 en 22 juni om 15.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie over deze concerten is te vinden in de Nieuwsbrief van mei 2024.


Ad van Sleuwen

Recente ervaringen

Het Koningsdagconcert in de Pauluskerk op 27 april jl. is een groot succes geworden. De ruim 60 bezoekers die op deze primeur van de Orgelkring-MB waren afgekomen, hebben kunnen genieten van de vertolkte Koninklijke muziek voor trompet (Ramon Wolkenfelt) en orgel (Rob Nederlof). Alle reden om te overwegen om van het Koningsdagconcert in de Pauluskerk een traditie te maken.


Rond de 60 toehoorders hebben op 17 maart jl. de opening van het concertseizoen 2024 in de kapel van het Cenakel bijgewoond. Onder leiding van Ad van Sleuwen, die zowel het kistorgel als het Van Vulpen-orgel bespeelde, werd in wisselende samenstellingen door het Vocaal Ensemble TRIADE en het Barok Ensemble VENTI MUSICALI invulling gegeven aan het thema Onderweg naar Pasen. Zowel het langdurige applaus als de zeer geanimeerde nazit onderstreepten de waardering van het publiek voor het vertolkte gevarieerde barokprogramma.