Orgelkring Midden-Brabant


Actueel

Op deze pagina vindt u eerst het nieuws dat voor u persoonlijk urgent kan zijn, zoals annuleringen van concerten of andere evenementen, wijzigingen van de aanvangstijden, wegomleidingen, etc. Verder wordt op deze pagina aandacht besteed aan de eerstvolgende muzikale evenementen van de Orgelkring-MB. Tenslotte biedt deze pagina de mogelijkheid om kort terug te blikken op recente ervaringen.


Actueel

Eerstvolgende concerten

Recente ervaringen

Eerstvolgende concerten

Op donderdag 11 juli a.s. is in de Petruskerk al weer het tweede concert te beluisteren in de serie die het ‘Comité Marktconcerten in de Petruskerk’ jaarlijks in de maanden juli en augustus elke donderdag (12:00-12:30) organiseert. In de meest recente Nieuwsbrief van de Orgelkring-MB vindt u een compleet overzicht van de uitvoerende musici inclusief een inkijkje in de muziek die zij gaan vertolken (zie Nieuwsbrief - juni 2024). Al deze concerten zijn gratis toegankelijk. Over de concerten in september en oktober (zie Agenda) volgt nadere informatie in de eerstvolgende Nieuwsbrieven.

Recente ervaringen

Op zaterdag 29 juni jl. hebben naar schatting ruim 70 orgelliefhebbers onder zomerse omstandigheden deelgenomen aan de Orgeltocht Diessen-Hilvarenbeek. Het voornemen om een dergelijke tocht te organiseren stamt al uit 2019 toen Ad van Sleuwen bij het opstellen van de concertagenda van de Orgelkring-MB met dit idee kwam. Als gevolg van het plotselinge uitvallen van de organist-initiatiefnemer in het voorjaar van 2019 moest het evenement echter op het laatste moment worden geannuleerd. In 2020 vormde de uitbraak van de corona-epidemie een onverwachte blokkade. Nu met Jac Peeters in het bestuur van de Orgelkring-MB is het idee dit jaar weer opgepakt. Niet minder dan drie organisten – Ad van Sleuwen, Jac Peeters en Rob Nederlof – hebben hier hun medewerking aan gegeven. En met groot succes. Daarover waren de deelnemers het tijdens de nazit in de Gouden Carolus roerend met elkaar eens.
Alweer voor het derde jaar op rij heeft de Stadsorganist, Rob Nederlof, in de maand juni op vier opeenvolgende zaterdagmiddagen in de Heuvelse kerk een gratis toegankelijk muziekprogramma voor jong en oud gepresenteerd (zie Nieuwsbrief – mei 2024). Ook dit jaar is de belangstelling voor deze laagdrempelige Zomerse Zaterdag Muziek weer overduidelijk toegenomen.