Orgelkring Midden-Brabant

 

Actualiteiten

Raadpleeg deze pagina regelmatig voor het laatste nieuws

In geval op deze pagina actuele ontwikkelingen of gebeurtenissen worden gemeld die voor u persoonlijk van belang kunnen zijn, is de betreffende tekst signaalrood geaccentueerd. 


Zomerse Zaterdagmiddag Muziek

Evenals in 2022 presenteert Rob Nederlof de komende maand weer een gevarieerde reeks concerten in de serie Zomerse Zaterdagmiddag Muziek, te weten op de zaterdagen 3 juni, 10 juni, 17 juni, 24 juni en 1 juli aanstaande. Al deze concerten zijn gratis toegankelijk. Zie voor meer informatie de pagina Stadsorganist en/of de Nieuwsbrief - mei 2023


Enthousiast publiek bij feestelijk concert in  Pauluskerk

Dit jaar is het 200 jaar geleden dat de protestanten in Tilburg hun nieuwe kerkgebouw in gebruik konden nemen. Bij die gelegenheid namen zij hun fraaie in 1765 door de orgelmaker Johann Bätz gebouwde orgel mee. Reden voor de Orgelkring-MB om het bestuur van de Pauluskerk voor te stellen een feestelijk concert te wijden aan dit jubileum. Op zondagmiddag 23 april jl. werden rond de 100 bezoekers welkom geheten en in vogelvlucht door de geschiedenis van het kerkgebouw en het Bätz-orgel geleid door de secretaris van de Stichting Pauluskerk, Jan van den Driest. Aansluitend gaf de Stadsorganist, Rob Nederlof, een toelichting op het zeer gevarieerde muzikale programma dat voor deze gelegenheid was samengesteld. Daarbij klonk het orgel afwisselend met de sopraan, Kathelijn van Dongen, en de trompettist, Floris Onstwedder. Het concert werd afgesloten met het concert in D voor sopraan, trompet en orgel van Pater Damien Stachowitz (1658-1699). Na afloop werd onder het genot van een drankje en een hapje nog geruime tijd nagepraat over dit zeer geslaagde concert.