Orgelkring Midden-Brabant

 

Actualiteiten

Raadpleeg deze pagina regelmatig voor het laatste nieuws

In geval op deze pagina actuele ontwikkelingen of gebeurtenissen worden gemeld die voor u persoonlijk van belang kunnen zijn, is de betreffende tekst signaalrood geaccentueerd. 


Ondanks de kou veel belangstelling voor César Franck concert

Tot groot genoegen van de initiatiefnemer, de Stadsorganist van Tilburg,  Rob Nederlof, hebben ruim 50 deelnemers op zaterdag 10 december jl. de kou getrotseerd voor het concert ter gelegenheid van de 200e geboortedag van de componist en organist César Franck (Luik, 10 december 1822 - Parijs, 8 november 1890). Als vaste organist van de Heuvelse kerk liet Rob Nederlof op overtuigende wijze horen dat het Loret-Orgel (1859) en het Smits-orgel (1894) zich uitstekend lenen om de muziek van César Franck te vertolken.

Ook de stadsorganist hield wijselijk de jas aan tijdens zijn toelichting op het César Franck programma

Concert voor panfluit en orgel groot succes

Begin oktober is het orgelseizoen 2022 afgesloten met een concert in de kapel van het Cenakel door Matthijs Koene (panfluit) en Geerten van de Wetering (orgel). Het zeer gevarieerde programma omvatte zowel werken voor panfluit en orgel als werken voor panfluitsolo en orgelsolo. Verrassend was met name de uiterst fraaie combinatie van de orgelklanken met die van de panfluit. Het uitbundige applaus van het ruim toegestroomde publiek onderstreepte deze gezamenlijke ervaring. Na afloop namen de beide musici alle tijd om met het enthousiaste publiek in gesprek te gaan.

FOTO'S: MARTIN VAN DEURSEN

Sfeervolle Nationale Orgeldag 2022

Naar schatting rond de 80 bezoekers hebben op 10 september jl. in de Pauluskerk korter of langer het Johann Bätz-orgel beluisterd en zo bijgedragen aan een sfeervolle orgelmiddag. Het programma voorzag in drie korte concerten door evenzoveel organisten, Rob Nederlof, Sjaak Bloem en Jac Peeters. Tussendoor was er gelegenheid om het orgel van dichtbij te bekijken en met de organisten in gesprek te gaan. De middag eindigde met een verrassend en gevarieerd concert voor orgel en slagwerk door Ruud Huijbregts en Demos Horn.